Четвер, 28.03.2024, 12:48
Вітаю Вас Гість | RSS

Інформація. Управління. Бізнес.

Форма входа
Пошук по сайту

Головна » 2009 » Грудень » 12 » Обдурили учасників конкурсу "Сильна Україна"
16:22
Обдурили учасників конкурсу "Сильна Україна"
Не беріть участь в таких конкурсах.

Всеукраїнський конкурс соціальної реклами «Сильна Україна» стартував 1 січня 2009 року. Оголошення про захід були опубліковані на всіх молодіжних інтернет-порталах та розклеєні в більшості шкіл та вузів України. В нашій Академії також.

Організатором виступила редакція газети «Все про бухгалтерський облік» за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, а також Міністерства освіти і науки України. Ініціатор – український поет, Євген Юхниця.

Щоб узяти участь в конкурсі, треба було відправити роботу в таких номінаціях: соціальний плакат, аудіо-, відеоролик, відеокліп, комп’ютерна презентація, фотографія і PR-матеріал. За перше, друге та третє місце в кожній з номінацій обіцяли 5000, 2500 і 1500 гривень. Гроші порівняно невеликі, але й не зайві, особливо для студента.

Ось і купились багато хто, адже згідно з даних на конкурс було подано 1131 роботу, що є дуже багато в порівнянні з іншими заходами такого рівня.

Справа в тому, що конкурсанти запам’ятають цей конкурс надовго. «Respect» організаторам – редакції газети «Все про бухгалтерський облік» за неймовірно «чудову» організацію конкурсу. Люди хоч і мають відношення до галузі бухгалтеріі, але складається враження що, рахувати не вміють. Згідно положення конкурсу, оголошення результатів робіт мало статися 15 червня 2009 року. Організатори весь час відкладали дату оголошення, аргументуючи це тим, що робіт дуже багато і вони просто не встигають. Учасники вважали по іншому – літо на дворі і окремі особи поїхали відпочивати на море і начхати вони хотіли на конкурсантів.

Через 4 місяці результати все таки були оголошені. Аж 16 жовтня 2009 року було визначено 8 переможців, хоча в положенні чорним по білому написано, що переможців має бути 18. Невже організатори вирішили зекономити? Вони ж це пояснили відсутністю гідних робіт, які б претендували на призові місця. В положенні про конкурс написано, що оцінювання робіт здійснюється за бальною шкалою. Кожна робота мала отримати певний бал, і потім складався б рейтинг. За такої системи пусті призові місця неможливі.
Чи, може, ніхто не виставляв бали взагалі?

Здивували й інші рішення журі. Як могла зайняти перше місце в номінації «соціальний плакат» ілюстрація(!), а не соціальний плакат, де було використано державну символіку України, що положенням конкурсу заборонено.

В номінації відеокліп друге, єдине з трьох місць, зайняла робота, котру взагалі ніхто не бачив і на сайті вона також не представлена.

Перелік порушень достатній, аргументи вагомі, організатори продовжують ігнорувати зауваження учасників забуваючи при цьому, що порушили не тільки положення конкурсу, а й Закон України.

Конкурс досі триває, адже не відбулася церемонія нагородження переможців.

Отож, якщо ви вирішили взяти участь в подібному заході, то обов’язково зберіть інформацію про організаторів, що про них пише преса та інтернет. Розпитайте учасників, які раніше приймали участь. Детально ознайомтесь з положенням конкурсу, особливо коли конкурс проводиться вперше.

Marila Dzhmillow

студентка ДАКККіМ

Переглядів: 1019 | Додав: Marila_Dzhmillow | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 164
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz